Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Uw professional in financiële administratie

an imageOmzetbelasting wordt ook wel btw genoemd.

De omzetbelasting wordt ook wel btw genoemd. De afkorting btw staat voor belasting over toegevoegde waarde. Een product doorloopt in zijn productie- en verhandelingsproces een aantal stappen. Voor iedere stap in het proces heeft het product reeds een (verwachte) marktwaarde. Over die marktwaarde wordt de belasting geheven. 

Zowel de consument als niet-btw-plichtige organisaties betalen deze btw. 

Ondernemer voor de btw 

Als u zich hebt moeten inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel bent u hoogstwaarschijnlijk ook ondernemer voor de btw.
De voorwaarden die gelden voor het inschrijven bij de Kamer van Koophandel zijn namelijk dezelfde als de belastingdienst hanteert om vast te stellen of u ondernemer bent voor de btw. Het maakt voor de belastingdienst niet uit welke rechtsvorm u kiest bij de inschrijving bij de KvK. 

Dat u ondernemer bent voor de btw wil overigens niet zeggen dat u ook altijd btw moet afdragen.
Er zijn uitzonderingen voor de afdracht van de btw.  Mocht u hulp nodig hebben met een goede btw administratie dan wil hét administratiekantoor  in Amsterdam u graag van dienst zijn.

De btw berekenen 

Met een goed overzicht van inkomsten en betalingen kunt zien hoeveel btw u moet afdragen.
U moet als er sprake is van verschillende btw tarieven deze apart registreren.
De btw die u heeft ontvangen bij uw inkomsten moet u verminderen met de btw die u heeft betaald bij uw uitgaven. Het verschil moet u afdragen aan de belastingdienst. 

Afhankelijk van het type onderneming en de hoogte van uw omzet moet u de afdracht maandelijks, per kwartaal of per jaar doen. 

Uitzonderingen op het afdragen van btw. 

Er zijn uitzonderingen op het moeten afdragen van de btw:
Sommige stichtingen en sportverenigingen hoeven geen btw af te dragen. Bijvoorbeeld als ze geen winst maken en een sociale of culturele doelstelling hebben. Als er sprake is van twijfel over de afdracht van de btw dan kan de belastingdienst hierover uitsluitsel geven. 

Kleine ondernemersregeling 

Als u als ondernemer in een eenmanszaak of vof minder aan de voorwaarden voldoet dan komt u in aanmerking voor de kleine ondernemersregeling. Dit houdt in dat u minder of zelfs geen btw hoeft te betalen.

De voorwaarden voor de kleine ondernemersregeling 

  • Er is sprake van een natuurlijke persoon of een combinatie van natuurlijke personen, zoals een eenmanszaak, een maatschap, een vennootschap onder firma.
  • U betaald minder dan € 1.883 aan btw in een jaar.
  • U voldoet aan uw administratieve verplichtingen voor de btw.

De btw corrigeren 

Als u over een periode van vijf jaar teveel of te weinig btw heeft afgedragen moet u dit corrigeren in uw btw aangifte. Administratiekantoor Het Cijferbedrijf kan u hierbij van dienst zijn. 

Een goede financiële administratie geeft een helder beeld over de afdracht van de btw. Door een correcte en goede financiële administratie bij te houden kunt u problemen voorkomen met de btw-aangifte. 

Een administratiekantoor kan u veel financiële voordelen opleveren. Ook scheelt het u aanzienlijk in de uren dat u met de administratie bezig bent.

Ons Administratiekantoor in Amsterdam is een professioneel administratiekantoor dat u kan helpen met alle vormen van bedrijfsadministratie.
Heeft u vragen of wilt u uw financiële administratie uit handen geven? 

Neem dan contact met ons op.

Het Cijferbedrijf

Het cijferbedrijf beschikt over:

  • Een groot netwerk voor optimale informatie
  • Professionele software
  • Ruime ervaring met verschillende bedrijfsvormen
  • Uitstekende bereikbaarheid 


Geweldig, al vanaf dag een ging ik besparen op mijn kosten! De communicatie lijnen zijn kort zodat je als je een vraag hebt meteen antwoord krijgt.

Merijn Rutgers -
Rutgers Natuursteenonderhoud. 

    

Wij bellen u terug

  • Should be Empty:

Contactinformatie

Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Adres:
Mauritskade 55C 
1092 AD
Amsterdam 

Telefoonnummer:
020 6929 534 

Email:
info@hetcijferbedrijf.nl