Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Uw professional in financiële administratie

Aanpassing Besluit Levering en verhuur van onroerende zaken


Het Besluit Levering en verhuur van onroerende zaken is aangepast per 30 september 2013.

Enkele aanpassingen per 30 september 2013:

  • De gevolgen van het Don Bosco-arrest en het Woningstichting Maasdriel-arrest zijn verwerkt. Een van de gevolgen is een goedkeuring dat de juridische levering van grond en de bouw van een nieuwbouwwoning op grond van een koop-/aannemingsovereenkomst tot 1 januari 2016 als afzonderlijke prestaties kunnen worden behandeld. Deze goedkeuring geldt onder voorwaarden.
  • De goedkeuring voor het niet toepassen van de veilingregeling bij onroerende zaken geldt nu ook voor ondernemers die onroerende zaken laten veilen.
  • De goedkeuring voor de verlaging van de 90%-norm naar 70% voor belaste levering en verhuur op verzoek, geldt nu ook voor postvervoersbedrijven en openbare radio- en televisieorganisaties.
  • De gevolgen voor de btw van het ter beschikking stellen van een multifunctionele ruimte worden uitgebreider uitgelegd.
  • Er wordt duidelijker uitgelegd wanneer niet langer sprake is van verhuur bij het ter beschikking stellen van een onroerende zaak.
  • De goedkeuring dat de verhuur van congres-, vergader- en tentoonstellingsruimte belast is, zonder dat de verhuurder en huurder hoeven te opteren geldt alleen nog als de ruimte voor maximaal 1 maand wordt gehuurd.
  • Als een woonboot langdurig op een ligplaats ligt, is de verhuur van die ligplaats vrijgesteld.
  • Er wordt duidelijker uitgelegd wanneer er sprake is van een afzonderlijke prestatie bij het in rekening brengen van servicekosten.

Bron 

Als uw administratie op orde moet zijn gaat u naar Het CijferBedrijf.

De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. 

Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf.
Want wij onderhouden de complete administratie van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) 

 

Als uw administratiekantoor op orde moet zijn gaat u naar Het Cijferbedrijf. De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf. Want wij onderhouden de complete boekhouding van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB)    

Wij bellen u terug

  • Should be Empty:

Contactinformatie

Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Adres:
Mauritskade 55C 
1092 AD
Amsterdam 

Telefoonnummer:
020 6929 534 

Email:
info@hetcijferbedrijf.nl