Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Uw professional in financiële administratie

Banken die in Nederland actief zijn, moeten vanaf vandaag bankenbelasting betalen. De bankenbelasting moet helpen het financiële stelsel gezonder te maken.

Tijdens de kredietcrisis hebben banken in financiële nood overheidssteun gekregen. De overheid vraagt daarom nu een bijdrage van de banken in de vorm van een bankenbelasting.

De bankenbelasting wordt geheven over de zogenoemde ongedekte schulden van banken. Deze schulden blijven over na aftrek van het eigen vermogen en de gedekte deposito’s. De nieuwe belasting moet banken stimuleren langlopende in plaats van kortlopende financieringen aan te gaan. Juist die laatste financieringen hebben tijdens de kredietcrisis voor liquiditeitsproblemen gezorgd bij banken.

In de nieuwe belasting is ook een maatregel opgenomen die beoogt excessieve variabele beloningen voor bestuurders van banken te matigen. Dit moet het vertrouwen in de bancaire sector verder vergroten.

Alleen banken met een belastbare som van € 20 miljard of meer betalen bankenbelasting

Bron 

Als uw administratie op orde moet zijn gaat u naar Het CijferBedrijf.

De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. 

Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf.
Want wij onderhouden de complete administratie van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) 

 

Als uw administratiekantoor op orde moet zijn gaat u naar Het Cijferbedrijf. De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf. Want wij onderhouden de complete boekhouding van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB)    

Wij bellen u terug

  • Should be Empty:

Contactinformatie

Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Adres:
Mauritskade 55C 
1092 AD
Amsterdam 

Telefoonnummer:
020 6929 534 

Email:
info@hetcijferbedrijf.nl