Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Uw professional in financiële administratie

Belastingdienst waarschuwt voor btw-fraude bij handel in kathoden

 


De Belastingdienst waarschuwt ondernemers in onder andere de metaal- en elektrobranche uit te kijken voor fraudeurs bij de handel in koper kathoden.

De FIOD ontving van de collega’s uit Engeland en Duitsland signalen dat er gefraudeerd wordt met deze elektronicacomponent. Om te voorkomen dat nette ondernemers onbedoeld slachtoffer worden van deze fraudeurs ontvangen zij een brief waarin ze wordt uitgelegd hoe mogelijk misbruik kan worden herkend. Fraudesignalen kunnen worden doorgegeven via de BelastingTelefoon.

Aanpak btw-fraude

“De aanpak van btw-fraude staat hoog in het vaandel van de Belastingdienst en de FIOD. We moeten voorkomen dat nette ondernemers buiten hun schuld om bij manipulaties van malafide partijen worden betrokken, vandaar deze brief. De fiscus houdt de situatie scherp in de gaten”, aldus staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

Vervelende gevolgen

Bij carrouselfraude draagt een ondernemer geen btw af aan de Belastingdienst, terwijl hij bij zijn afnemers wel btw in rekening brengt. Ondernemers die ongewild betrokken raken bij carrouselfraude, kunnen te maken krijgen met vervelende gevolgen. Zo kan de aftrek van de aan hen in rekening gebrachte btw worden geweigerd. Om dat te voorkomen, legt de Belastingdienst in een brief uit hoe ondernemers een btw-carrouselfraude kunnen herkennen. Bijvoorbeeld als er van tevoren al wordt vastgelegd aan welke partij de goederen moeten worden doorverkocht. 

Brief

In totaal krijgen zo’n 150 ondernemers die handelen in koper kathoden een brief. Verdachte situaties kunnen worden gemeld door dit door te geven aan een medewerker van de BelastingTelefoon voor ondernemers, 0800 - 0543. Eerder trad de fiscus op tegen carrouselfraude met mobiele telefoons, computeronderdelen en auto’s.

Bron 

Als uw administratie op orde moet zijn gaat u naar Het CijferBedrijf.

De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. 

Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf.
Want wij onderhouden de complete administratie van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) 

 

Als uw administratiekantoor op orde moet zijn gaat u naar Het Cijferbedrijf. De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf. Want wij onderhouden de complete boekhouding van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB)    

Wij bellen u terug

  • Should be Empty:

Contactinformatie

Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Adres:
Mauritskade 55C 
1092 AD
Amsterdam 

Telefoonnummer:
020 6929 534 

Email:
info@hetcijferbedrijf.nl