Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Uw professional in financiële administratie

Maximaal btw-bedrag bij kleineondernemersregeling


Hebt u onlangs btw-aangifte gedaan? En maakt u gebruik van de kleineondernemersregeling? Door een onduidelijke melding hebt u dan mogelijk een te hoog btw-bedrag ingevuld.

Bij het invullen van het bedrag in rubriek 5d (kleineondernemersregeling), kreeg u de melding:

'Let op! De maximale vermindering voor de kleineondernemingsregeling die u kunt invullen is € 1.345. Dit bedrag geldt voor een heel kalenderjaar.'

Deze melding is vaak verkeerd begrepen. Het is de bedoeling dat u hier de vermindering invult waar u in dat aangiftetijdvak recht op hebt. Dat is niet per se het maximale bedrag. U mag per jaar in totaal niet meer dan € 1.345 terugvragen. U moet zelf in de gaten houden dat u niet te veel terugvraagt.

Hebt u aangifte gedaan en meer teruggevraagd dan waar u recht op hebt? Dan hebt u tot 1 april 2013 tijd om dit  te herstellen. Na deze datum betaalt u rente over het bedrag dat u onterecht hebt teruggevraagd. Corrigeren kan met het Suppletieformulier omzetbelasting.

Bron 

Als uw administratie op orde moet zijn gaat u naar Het CijferBedrijf.

De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. 

Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf.
Want wij onderhouden de complete administratie van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) 

 

Als uw administratiekantoor op orde moet zijn gaat u naar Het Cijferbedrijf. De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf. Want wij onderhouden de complete boekhouding van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB)    

Wij bellen u terug

  • Should be Empty:

Contactinformatie

Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Adres:
Mauritskade 55C 
1092 AD
Amsterdam 

Telefoonnummer:
020 6929 534 

Email:
info@hetcijferbedrijf.nl