Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Uw professional in financiële administratie

Ruim 1 miljoen aangiften inkomstenbelasting verstuurd met SBR


Sinds 1 januari 2013 doen intermediairs en ondernemers de digitale aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting via Standard Business Reporting (SBR). Inmiddels zijn ruim 1 miljoen aangiften inkomstenbelasting over 2012 verstuurd via SBR.

Van deze aangiften waren 106.000 aangiften inkomstenbelasting van ondernemers en 903.000 aangiften inkomstenbelasting van particulieren. Een groot deel van de intermediairs doet inmiddels dus de aangifte inkomstenbelasting via SBR. Een deel van deze intermediairs doet ook al de aangifte btw via SBR. Het is nog niet verplicht om deze aangifte met SBR te doen, maar het kan wel al.

In totaal zijn er 12.500 PKIoverheid services certificaten aangevraagd. Dit certificaat is nodig om via SBR aangifte te kunnen doen. 86% van deze aanvragen is inmiddels uitgeleverd.

Standard Business Reporting (SBR) is een methode voor het samenstellen en aanleveren van financiële berichten. Vanaf 1 januari 2014 moeten ook de aangifte btw en de opgaaf ICP via SBR worden gedaan. Vanaf die datum stelt de Kamer van Koophandel SBR ook als norm voor de jaarrekening.

Zie ook: www.belastingdienst.nl/sbr

Bron 

Als uw administratie op orde moet zijn gaat u naar Het CijferBedrijf.

De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. 

Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf.
Want wij onderhouden de complete administratie van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) 

 

Als uw administratiekantoor op orde moet zijn gaat u naar Het Cijferbedrijf. De administratie van uw onderneming, een belangrijk deel van het bedrijf. Dus kiest u voor Het Cijferbedrijf. Want wij onderhouden de complete boekhouding van vele ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB)    

Wij bellen u terug

  • Should be Empty:

Contactinformatie

Administratiekantoor en Boekhouder in Amsterdam

Adres:
Mauritskade 55C 
1092 AD
Amsterdam 

Telefoonnummer:
020 6929 534 

Email:
info@hetcijferbedrijf.nl