Toeslagen
Een toeslag is een bijdrage van de overheid om bijvoorbeeld de zorgverzekering of huur betaalbaar te houden. Om voor een toeslag in aanmerking te komen zijn er bepaalde voorwaarden. De voorwaarden voor een toeslag kunnen verschillen.
Er zijn verschillende soorten toeslagen
- Zorgtoeslag
Zorgtoeslag is een financiële bijdrage voor de zorgverzekering. - Kindgebonden budget
Kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. - Huurtoeslag
Huurtoeslag is een bijdrage voor de huur van uw woning. - Kinderopvangtoeslag
Kinderopvangtoeslag is een bijdrage voor als u gebruikt maakt van kinderopvang.
Zoekt u een bedrijf dat u bij uw administratie kan ondersteunen? Ons administratiekantoor te Amsterdam kan u helpen bij veel zaken waaronder de aanvraag voor een toeslag. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Zorgtoeslag
De zorgtoeslag is een financiële bijdrage voor de zorgverzekering. Of u recht heeft op zorgtoeslag hangt af van uw (gezamenlijke) inkomen.
Kinderen tot en met 17 jaar hoeven niet te betalen voor de zorgverzekering. Zij krijgen dus ook geen zorgtoeslag.
Let op! U kunt zorgtoeslag voor 2016 aanvragen tot 1 september 2017
Kindgebonden budget
U kunt mogelijk een kindgebonden budget krijgen voor kinderen tot en met 17 jaar. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. Meestal hoeft u deze toeslag niet aan te vragen, dit gaat automatisch.
Huurtoeslag
Of u in aanmerking komt voor de huurtoeslag is afhankelijk van :
- De hoogte van uw inkomen
- Of u alleen woont of met een partner of medebewoner
- Hoe oud u bent
- Het soort huurhuis waarin u woont
Let op!
U kunt huurtoeslag voor 2016 aanvragen tot 1 september 2017.
Kinderopvangtoeslag
Als u gebruik maakt van kinderopvang dan heeft u mogelijk recht op kinderopvangtoeslag.
Er zijn enkele voorwaarden:
- u en uw partner moeten werk hebben of
- een traject volgen dat de kans op werk vergroot of
- een integratietraject volgen of
- verplichtte inburgeringscursus volgen.
- u ontvangt kinderbijslag.
- uw kind gaat naar een geregistreerde kinderopvang.
Hoeveel u vergoed krijgt van de kosten voor de kinderopvang is afhankelijk van uw inkomen.
Let op!
U kunt het beste de kinderopvangtoeslag aanvragen voordat uw kind naar de kinderopvang gaat. Doet u dit later dan kunt u alleen toeslag krijgen voor de maand dat u aanvraagt en de maand ervoor.
U kunt dus niet onbeperkt de kinderopvangtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen.
Hoogte van een toeslag.
Afhankelijk van uw omstandigheden, inkomen en het inkomen van uw partner kunt u in aanmerking komen voor toeslag. Een goede indicatie van de hoogte van een toeslag kunt u krijgen via de proefberekening op de website van de belastingdienst.
Dit is een online tool van de belastingdienst waarmee u kunt kijken of, en op hoeveel toeslag u recht heeft.
Toeslagpartner
Als u samen met iemand huur of zorgtoeslag aanvraagt dan is dit in veel gevallen ook uw toeslagpartner. Bijvoorbeeld de partner met wie u samenwoont of getrouwd bent.
Als u een (nieuwe) toeslagpartner heeft is dit vaak van invloed op de hoogte van de toeslag. Voor een goede berekening van de hoogte van uw toeslag moet u ook alle (financiële) gegevens van uw toeslagpartner hebben om een goede berekening te kunnen maken.
Een toeslag aanvragen
De toeslag kindgebonden budget wordt (bijna) altijd automatisch voor u geregeld. De overige vormen van toeslagen moet u zelf aanvragen. Een toeslag wordt meestal maandelijkse uitgekeerd.
Een toeslag hoeft maar een keer te worden aangevraagd, de volgende jaren wordt de aanvraag vanzelf verlengd.
Let op!
U moet dus ook zelf de toeslag wijzigen of stopzetten.
Als uw partner uitstel heeft voor de aangifte heeft u even lang recht op het uitstel voor het aanvragen van een toeslag.
De procedure van een toeslag aanvraag.
Over de aanvraag van een toeslag krijgt u binnen acht weken bericht van de belastingdienst. Als een toeslag wordt toegekend krijgt u een zogenaamde voorschotbeschikking. Dit is een bericht waarin staat op hoeveel toeslag u voorlopig recht heeft. Binnen vier weken na dat u deze voorschotbeschikking ontvangen heeft krijgt u het eerste bedrag op uw rekening.
Mijn toeslagen is een persoonlijke website voor alle toeslagen. U kunt gewoon inloggen met uw DigiD. U kunt op Mijn toeslagen de berekening van uw toeslagen zien, een toeslag aanvragen of wijzigen, alle beschikkingen ontvangen.
Een toeslag wijzigen
Een toeslag is gebaseerd op uw (financiële) situatie, als die verandert dan moet u ook de toeslag wijzigen. Om te controleren of de toeslag moet worden aangepast kunt u ook hiervoor een proefberekening maken op de website van de belastingdienst. Als u uw situatie niet aanpast kan het zijn dat u later geld moet terugbetalen.
Een toeslag stopzetten
Als het nodig is kunt u ook altijd uw toeslag stopzetten. Mocht u reeds teveel hebben ontvangen dan kunt u aangeven vanaf welk moment u geen recht meer had op de toeslag. De toeslag wordt dan met terugwerkende kracht stopgezet. Als u de toeslag met terugwerkende kracht moet stopzetten dan moet u waarschijnlijk een deel van de ontvangen toeslag terugbetalen.
Hulp nodig?
Soms is het lastig om uw aangiftes en toeslag aanvragen goed te regelen. Dan kan ons administratiekantoor te Amsterdam uitkomst bieden. Neem contact op met Het Cijferbedrijf voor informatie over onze tarieven en wat we allemaal voor u kunnen betekenen.
Het cijferbedrijf beschikt over:
- Een groot netwerk voor optimale informatie
- Professionele software
- Ruime ervaring met verschillende bedrijfsvormen
- Uitstekende bereikbaarheid
Geweldig, al vanaf dag een ging ik besparen op mijn kosten! De communicatie lijnen zijn kort zodat je als je een vraag hebt meteen antwoord krijgt.
Merijn Rutgers -
Rutgers Natuursteenonderhoud.